Vlaanderen

Lees hier alle laatste nieuwtjes over Vlaanderen!

Heb je vragen?

> Laat je vraag en mailadres achter op de pagina 'contact'

Wil je op de hoogte gehouden worden? 

> vul helemaal rechts onderaan je gegevens in en je ontvangt de nieuwsbrief van Robrecht

nieuws uit Vlaanderen

Robrecht maakt komaf met verplichte en te hoge voorschotfacturen voor energie

Hoge voorschotfacturen voor elektriciteit en aardgas zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Onze Kruisemse volksvertegenwoordiger, Robrecht Bothuyne, zorgde ervoor dat sinds 1 april 2022 grote energieleveranciers verplicht zijn om ook contracten aan te bieden zonder voorschotten aan te bieden. Mensen krijgen dan enkel maandelijks het reële verbruik gefactureerd. 

Recordaantal werkzoekenden halen onderwijsdiploma via VDAB

Elk jaar opnieuw verlaten jongeren de schoolbanken zonder diploma of met een diploma dat hen onvoldoende kansen bied top de arbeidsmarkt. Daarom kan je ook via VDAB alsnog een onderwijsdiploma halen. Nooit eerder haalden zoveel werkzoekenden zo alsnog een diploma. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne (cd&v): ‘Een diploma blijft de beste manier om te slagen op de arbeidsmarkt.’

Cd&v toont de weg naar de arbeidsmarkt van morgen.

De uitdagingen op de arbeidsmarkt zijn immens. Het streefdoel van 80% werkzaamheidsgraad in België is nog veraf en laat net dat een absolute noodzaak zijn om in de toekomst de sociale zekerheid en pensioenen betaalbaar te houden en de staatsschuld niet nog meer in het rood te drijven. Tijdens een studienamiddag in het Vlaams parlement ging cd&v in debat over de arbeidsmarkt van morgen. Voor cd&v moet een sterk arbeidsmarktbeleid gericht zijn op een solidaire en welvarende gemeenschap, niet enkel voor de huidige generatie maar ook en vooral voor onze kinderen en kleinkinderen. In aanwezigheid van Vlaams minister van Werk, Jo Brouns, en een 100-tal genodigden uit het werkveld werden de verschillende uitdagingen aangekaart en werd er duchtig gedebatteerd over de oplossingen die zich aandienen.

Veel minder bedrijven hebben energiesteun nodig dan gevreesd

De Vlaamse economie heeft de storm van de energiecrisis veel beter doorstaan dan gevreesd. Dat resulteert ook in veel minder bedrijven die steun nodig hadden door de uit de hand gelopen energiekosten.