Kruisem

Lees hier alle laatste nieuwtjes over en rond Kruisem!

Heb je vragen?

> Laat je vraag en mailadres achter op de pagina 'contact'

Wil je op de hoogte gehouden worden? 

> vul helemaal rechts onderaan je gegevens in en je ontvangt de nieuwsbrief van Robrecht

nieuws uit Kruisem

Cd&v Kruisem gaat voor forse verjonging!

De Kruisemse cd&v-lijst zal er in oktober helemaal anders uitzien dan vorige keer. Lijsttrekker Joop Verzele en lijstduwer Robrecht Bothuyne waren al aangeduid; maar zij kunnen vandaag al een eerste groep van in totaal 17 nieuwkomers presenteren: ‘zowat 2/3 van de cd&v-lijst zal nieuw zijn. En van die nieuwkomers zijn er heel wat jongeren. We zijn heel trots u vandaag al de eerste groep, de jonge kandidaten, te kunnen voorstellen!’

Demarreer de Vlaamse Ardennen naar de kopgroep

Wie aan de landelijke Vlaamse Ardennen denkt, denk aan de koers. En toch hangt de regio in de staart van het peloton wanneer het gaat over de verdeling van middelen vanuit Vlaanderen. In een nieuw plan voor de Vlaamse Ardennen, opgemaakt in samenwerking met burgemeesters en schepenen uit de regio, pleit Robrecht Bothuyne (ondervoorzitter cd&v, Vlaams parlementslid en eerste schepen in Kruisem) voor een eerlijkere verdeling van middelen. “Dit gaat over de centen uit het Gemeentefonds, maar evengoed over onderwijs, werkgelegenheid en mobiliteit. De regio Vlaamse Ardennen is onderbedeeld op heel wat vlakken en dat moet in de toekomst anders. Wie in onze regio woont, is evenveel waard als iemand die in Antwerpen woont.”

Gemeenten besparen miljoenen op openbare verlichting… maar investeren er nog meer in.

Tijdens de energiecrisis was het alle hens aan dek om de kosten onder controle te houden. Dat was zo bij gezinnen, maar zeker ook bij lokale besturen. De steden en gemeenten werden plots geconfronteerd met oplopende kosten allerhande, waaronder een uit de pan swingende energiefactuur. Slokop daarin was de openbare verlichting, niet onlogisch; er staan langs Vlaamse wegen bijna 1,2 miljoen straatlampen.

Cd&v Kruisem kiest voor Joop Verzele & Robrecht Bothuyne

Het bestuur van cd&v Kruisem heeft de knoop doorgehakt voor wie lijsttrekker en -duwer wordt bij de lokale verkiezingen in oktober.

Nieuwe plannen voor N60 tussen Kruisem en De Pinte in opmaak

De N60 tussen Kruisem en De Pinte is een steeds drukkere, maar ook nog steeds onveilige weg. Er gebeuren helaas maar al te vaak ongevallen en dat kan niet.  Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen van openbare werken van Kruisem, Robrecht Bothuyne (cd&v), legde minister van openbare werken Lydia Peeters (Open vld) de zaken voor en drong aan op verkeersveilige maatregelen. De minister gaat daarop in en geeft aan dat er plannen zijn om de N60 aan te pakken.

Kruisem krijgt gegarandeerd 2 geldautomaten!

Banken sluiten steeds vaker hun geldautomaten. Voorlopig is Kruisem nog vrij goed bediend, met vooral in Zingem en Kruishoutem 10 automaten, vaak verbonden met de lokale bankkantoren.

Danilith Nokere Koerse presenteert uniek kasseienparcours en topdeelnemersveld!

Danilith Nokere Koerse serveert op 13 maart 2024 een uitdagend parcours voor aan de renners en rensters. De wedstrijd is 188,1 kilometer lang voor de mannen en 127 kilometer voor de dames. De start blijft op de Markt in fietsstad Deinze en de aankomst ligt uiteraard bovenop Nokereberg. Toch zijn er hier en daar enkele nieuwigheden.

Openbare verlichting in Kruisem gaat terug aan

Door de scherp stijgende energieprijzen besliste Kruisem om alle openbare verlichting tussen 23.00 u. en 6.00 u. te doven. Deze maatregel heeft, naast een aanzienlijke CO2-besparing, voor een werkelijke besparing van ongeveer 200.000 euro gezorgd. Maar het doven van de openbare verlichting leidt bij burgers ook tot een onveiligheidsgevoel.

Cd&v Kruisem start grote bevraging

Maandag 26 juni 2023 start cd&v Kruisem met een grootschalige bevraging van de Kruisemnaren.

Er wordt dan een online-enquête gelanceerd die de Kruisemnaren de kans geeft om hun mening te geven over het reilen & zeilen in de fusiegemeente. Die fusie is ondertussen 5 jaar oud. Belastingen zijn historisch laag, het investeringsritme is hoog en de dienstverlening is uitgebreid en vernieuwd. De vraag is nu: wat vinden de Kruisemnaren ervan? War kan het beter? Wat zijn de prioriteiten voor de volgende legislatuur?

 

Cd&v toont de weg naar de arbeidsmarkt van morgen.

De uitdagingen op de arbeidsmarkt zijn immens. Het streefdoel van 80% werkzaamheidsgraad in België is nog veraf en laat net dat een absolute noodzaak zijn om in de toekomst de sociale zekerheid en pensioenen betaalbaar te houden en de staatsschuld niet nog meer in het rood te drijven. Tijdens een studienamiddag in het Vlaams parlement ging cd&v in debat over de arbeidsmarkt van morgen. Voor cd&v moet een sterk arbeidsmarktbeleid gericht zijn op een solidaire en welvarende gemeenschap, niet enkel voor de huidige generatie maar ook en vooral voor onze kinderen en kleinkinderen. In aanwezigheid van Vlaams minister van Werk, Jo Brouns, en een 100-tal genodigden uit het werkveld werden de verschillende uitdagingen aangekaart en werd er duchtig gedebatteerd over de oplossingen die zich aandienen.