Kies zekerheid

Publicatiedatum

Tags

Vlaanderen

Auteur

Robrecht Bothuyne

Deel dit artikel

Zondag kiezen we wie ons in het Vlaams parlement gaat vertegenwoordigen!
Kies zekerheid.
Kies Bothuyne Robrecht. 
De Vlaamse Ardennen: een plek waar u met plezier kan wonen, werken en leven. We pleiten voor een goede bereikbaarheid en bescherming van onze open ruimte & landbouw.
Landelijke steden en gemeenten verdienen meer steun om te investeren in veilige wegen, het verenigingsleven, zorg, welzijn én ondernemerschap. Wij gaan voor een eerlijker verdeling van het gemeentefonds.
Kies voor zekerheid in uw buurt 👇
Kies voor Robrecht Bothuyne

Nieuws

Gebruik kortingbon voor energiezuinige toestellen verdrievoudigd

Iedereen die recht heeft op het sociaal tarief voor elektriciteit of gas kan bij netbeheerder Fluvius een kortingsbon aanvragen voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer, wasmachine, koelkast, of droogkast. Zo’n bon heeft een waarde van 250 euro en is 2 jaar geldig. Robrecht Bothuyne (cd&v): ‘er zijn een recordaantal aanvragen: in 2023 werden 56317 kortingsbonnen aangevraagd, vier keer zoveel als in 2021. Vanaf dit najaar wordt een online-platform gelanceerd dat de bonnen automatisch kan toekennen aan wie in aanmerking komt. De doelgroep verruimt vanaf dan ook. 1 Vlaming op 5 kan zo een kortingbon van 250 euro krijgen voor een energiezuinig huishoudtoestel!’

Cd&v Kruisem gaat voor forse verjonging!

De Kruisemse cd&v-lijst zal er in oktober helemaal anders uitzien dan vorige keer. Lijsttrekker Joop Verzele en lijstduwer Robrecht Bothuyne waren al aangeduid; maar zij kunnen vandaag al een eerste groep van in totaal 17 nieuwkomers presenteren: ‘zowat 2/3 van de cd&v-lijst zal nieuw zijn. En van die nieuwkomers zijn er heel wat jongeren. We zijn heel trots u vandaag al de eerste groep, de jonge kandidaten, te kunnen voorstellen!’

Recordaantal EPC’s opgemaakt, maar ook recordaantal klachten!

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne (cd&v) opvroeg, blijkt dat tegelijk het aantal uitgereikte EPC’s op jaarbasis deze legislatuur meer dan verdubbelde, maar ook dat het aantal klachten sterk toenam.