Heraanleg Ouwegemstraat en Landegemstraat

Publicatiedatum

Tags

Kruisem

Auteur

Robrecht Bothuyne

Deel dit artikel

In de Kruisemse deelgemeente Ouwegem wordt een nieuwe fase van de heraanleg van het dorp aanbesteed. Schepen van Openbare Werken Robrecht Bothuyne (CD&V): “Concreet heeft de gemeenteraad het bestek goedgekeurd voor de opdracht ‘Wegen- en rioleringswerken Ouwegemstraat – Landegemstraat’. Het gaat om 2 straten pal in de dorpskern, letterlijk in de schaduw van de kerktoren.”

De opdracht wordt geraamd op 2.478.111,47 euro excl. btw. Door maximaal gebruik te maken van Vlaamse subsidies is de bijdrage van de gemeente beperkt tot 322.092,12 euro excl. BTW. In zowel de Ouwegemstraat als de Landegemstraat is al een deel van de straat aangelegd. Bothuyne: “Bedoeling is dit wegprofiel door te trekken: veilige voetpaden langs beide kanten van de straten en een veilige rijweg in asfalt met fietssuggestiestroken om zo ook voor fietsers een veiliger doorgang te verzekeren.”

Bedoeling is na de zomer de werken aan te besteden en dan kort na de winterperiode te starten. De nutswerken zijn al gebeurd, dus kan er snel worden gewerkt. Toch zullen de werken gefaseerd worden om de hinder beperkt te houden. Schepen Bothuyne: “Voor de start van de werken zal de gemeente nog een bewonersvergadering organiseren om zo de inwoners maximaal te informeren en bij de planning te betrekken. Tegen eind 2025 moeten de werken afgerond zijn.”

Dit is het voorlaatste grote project in Ouwegem. Enkel de buurt rond het ‘Pluimke’ moet nog aanbesteed worden, zo zal de hele dorpskern van Ouwegem vernieuwd zijn; met meer verkeersveiligheid, gescheiden riolering en waterzuivering als resultaat.

 

Nieuws

Nieuwe jeugdsite voor Kruisem

Op de gemeenteraad werd het aanbestedingsdossier over de nieuwe jeugdinfrastructuur in Kruishoutem goedgekeurd. Hiermee komt op de site van de bekende ‘witte villa’ naast de sporthal in de Woestijnestraat een gloednieuwe site voor buitenschoolse opvang, kinderopvang, vakantie- en speelpleinwerking.

Kies zekerheid

Zondag kiezen we wie ons in het Vlaams parlement gaat vertegenwoordigen!
Kies zekerheid.
Kies Bothuyne Robrecht. 

Gebruik kortingbon voor energiezuinige toestellen verdrievoudigd

Iedereen die recht heeft op het sociaal tarief voor elektriciteit of gas kan bij netbeheerder Fluvius een kortingsbon aanvragen voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer, wasmachine, koelkast, of droogkast. Zo’n bon heeft een waarde van 250 euro en is 2 jaar geldig. Robrecht Bothuyne (cd&v): ‘er zijn een recordaantal aanvragen: in 2023 werden 56317 kortingsbonnen aangevraagd, vier keer zoveel als in 2021. Vanaf dit najaar wordt een online-platform gelanceerd dat de bonnen automatisch kan toekennen aan wie in aanmerking komt. De doelgroep verruimt vanaf dan ook. 1 Vlaming op 5 kan zo een kortingbon van 250 euro krijgen voor een energiezuinig huishoudtoestel!’