Cd&v Kruisem start grote bevraging

Publicatiedatum

Tags

Kruisem

Auteur

Robrecht Bothuyne

Deel dit artikel

Maandag 26 juni 2023 start cd&v Kruisem met een grootschalige bevraging van de Kruisemnaren.

Er wordt dan een online-enquête gelanceerd die de Kruisemnaren de kans geeft om hun mening te geven over het reilen & zeilen in de fusiegemeente. Die fusie is ondertussen 5 jaar oud. Belastingen zijn historisch laag, het investeringsritme is hoog en de dienstverlening is uitgebreid en vernieuwd. De vraag is nu: wat vinden de Kruisemnaren ervan? War kan het beter? Wat zijn de prioriteiten voor de volgende legislatuur?

 

De ploeg van cd&v Kruisem trekt “de boer op”. We gaan op verschillende markten, de avondmarkt, rommelmarkten met een ludieke bevraging het gesprek aan. Onder het motto ‘Hier gaat het om de knikkers’ kunnen mensen kiezen wat zij belangrijk vinden en ‘hun’ knikkers verdelen.

Zo kunnen ze aangeven wat zij belangrijk vinden en waar de gemeente dus extra op moet inzetten in de komende jaren. Belangrijk is dat dit de perfecte aanleiding is voor de cd&v-mandatarissen en -kandidaten voor 2024 om in gesprek te gaan en te luisteren naar wat leeft.

Maar er is meer: gekoppeld aan de aanwezigheid op verschillende evenementen, lanceert de partij ook een online-enquête. Via de Facebook-pagina van cd&v Kruisem vind je die terug. Bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen die invullen en zo een goed beeld geven van wat leeft in de gemeente. Dat wordt dan de basis voor de opmaak van het verkiezingsprogramma van cd&v Kruisem.

Je vindt de enquête via https://www.facebook.com/cdenvkruisem. De eerste activiteit waar cd&v Kruisem de knikkers laat rollen is ‘Feest op ’t plein’ op 26 juni op het Nieuw Plein in Kruisem.

Nieuws

Heraanleg Ouwegemstraat en Landegemstraat

In de Kruisemse deelgemeente Ouwegem wordt een nieuwe fase van de heraanleg van het dorp aanbesteed. Schepen van Openbare Werken Robrecht Bothuyne (CD&V): “Concreet heeft de gemeenteraad het bestek goedgekeurd voor de opdracht ‘Wegen- en rioleringswerken Ouwegemstraat – Landegemstraat’. Het gaat om 2 straten pal in de dorpskern, letterlijk in de schaduw van de kerktoren.”

Nieuwe jeugdsite voor Kruisem

Op de gemeenteraad werd het aanbestedingsdossier over de nieuwe jeugdinfrastructuur in Kruishoutem goedgekeurd. Hiermee komt op de site van de bekende ‘witte villa’ naast de sporthal in de Woestijnestraat een gloednieuwe site voor buitenschoolse opvang, kinderopvang, vakantie- en speelpleinwerking.

Kies zekerheid

Zondag kiezen we wie ons in het Vlaams parlement gaat vertegenwoordigen!
Kies zekerheid.
Kies Bothuyne Robrecht.