Cd&v Kruisem start grote bevraging

Publicatiedatum

Tags

Kruisem

Auteur

Robrecht Bothuyne

Deel dit artikel

Maandag 26 juni 2023 start cd&v Kruisem met een grootschalige bevraging van de Kruisemnaren.

Er wordt dan een online-enquête gelanceerd die de Kruisemnaren de kans geeft om hun mening te geven over het reilen & zeilen in de fusiegemeente. Die fusie is ondertussen 5 jaar oud. Belastingen zijn historisch laag, het investeringsritme is hoog en de dienstverlening is uitgebreid en vernieuwd. De vraag is nu: wat vinden de Kruisemnaren ervan? War kan het beter? Wat zijn de prioriteiten voor de volgende legislatuur?

 

De ploeg van cd&v Kruisem trekt “de boer op”. We gaan op verschillende markten, de avondmarkt, rommelmarkten met een ludieke bevraging het gesprek aan. Onder het motto ‘Hier gaat het om de knikkers’ kunnen mensen kiezen wat zij belangrijk vinden en ‘hun’ knikkers verdelen.

Zo kunnen ze aangeven wat zij belangrijk vinden en waar de gemeente dus extra op moet inzetten in de komende jaren. Belangrijk is dat dit de perfecte aanleiding is voor de cd&v-mandatarissen en -kandidaten voor 2024 om in gesprek te gaan en te luisteren naar wat leeft.

Maar er is meer: gekoppeld aan de aanwezigheid op verschillende evenementen, lanceert de partij ook een online-enquête. Via de Facebook-pagina van cd&v Kruisem vind je die terug. Bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen die invullen en zo een goed beeld geven van wat leeft in de gemeente. Dat wordt dan de basis voor de opmaak van het verkiezingsprogramma van cd&v Kruisem.

Je vindt de enquête via https://www.facebook.com/cdenvkruisem. De eerste activiteit waar cd&v Kruisem de knikkers laat rollen is ‘Feest op ’t plein’ op 26 juni op het Nieuw Plein in Kruisem.

Nieuws

Cd&v wil ‘koerspact’ met elke gemeente om toekomst wielersport te verzekeren

De start van het wielerseizoen komt eraan; een fantastische periode waar zowat heel Vlaanderen reikhalzend naar uitkijkt. Maar er zijn zorgen over de toekomst van de wielersport. Het aantal jeugdwedstrijden in de wielersport in Vlaanderen gaat de voorbije jaren te snel in dalende lijn. Daar waar er in 2010 nog ongeveer 345 juniorenwedstrijden en zowat evenveel nieuwelingenkoersen werden ingericht, is dat aantal teruggevallen naar 150 dit jaar.

Danilith Nokere Koerse voor junioren met 13 Belgische en 12 buitenlandse ploegen

Danilith Nokere Koerse voor junioren is ondertussen aan zijn zevende editie toe en wist in die korte tijd een vaste waarde te worden op de juniorenkalender. Zo is de top drie van vorig jaar ondertussen onder dak bij topteams als Visma-Lease a bike, Bahrain Victorious en Soudal-Quickstep. Als internationale UCI-wedstrijd komen niet alleen Belgische, maar ook steeds meer buitenlandse teams af op de wedstrijd die start in Deinze en aankomt op Nokereberg. Dit jaar krijgen de renners 127 kilometer voor de wielen en met niet minder dan 15 kilometer kasseien wordt het een selectief parcours.

Robrecht maakt komaf met verplichte en te hoge voorschotfacturen voor energie

Hoge voorschotfacturen voor elektriciteit en aardgas zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Onze Kruisemse volksvertegenwoordiger, Robrecht Bothuyne, zorgde ervoor dat sinds 1 april 2022 grote energieleveranciers verplicht zijn om ook contracten aan te bieden zonder voorschotten aan te bieden. Mensen krijgen dan enkel maandelijks het reële verbruik gefactureerd.