‘Flandrien” Robrecht Bothuyne zorgt voor primeur!

Publicatiedatum

Auteur

Robrecht Bothuyne

Deel dit artikel

Vanaf deze week verschijnen in de Vlaamse Ardennen her en der opmerkelijke verkiezingsborden.

Op de foto: Robrecht Bothuyne in koers-outfit op de legendarische kasseistrook van de Huisepontweg in Wannegem, met op de achtergrond de iconische Schietsjampettermolen. De slogan is kort en krachtig: ‘uw Flandrien’. 

Bothuyne: ‘Met deze campagne trek ik in het offensief. Als Vlaams parlementslid wil ik voor iedereen zoveel mogelijk het verschil maken. De voorbije jaren kon ik heel wat verwezenlijken als het gaat over betaalbare energie of meer mensen aan de slag helpen, via bv. de jobbonus. Maar de koers is nog niet gereden. In aanloop naar 9 juni lanceer ik 5 strijdpunten waarvoor ik de komende jaren voluit wil gaan.’

  1. Werken moet lonen: een fiscale hervorming zodat wie werkt meer netto krijgt!
  2. Betaalbaar wonen is een recht: 500.000 nieuwe woningen én versterkte steun voor renovatie.
  3. Respect voor ondernemers én voor onze land- en tuinbouwers: zekerheid voor wie investeert en een forse administratieve vereenvoudiging.
  4. Betaalbare energie: naar duurzame stroomvoorziening door in te zetten op meer hernieuwbare energie en kernenergie.
  5. Respect voor vrijwilligers: ons verenigingsleven, inclusief sportclubs in het wielrennen, moet meer & beter gesteund worden.

Robrecht Bothuyne is Vlaams parlementslid voor cd&v, de partij waarvan hij ook nationaal ondervoorzitter is. In Kruisem is hij eerste schepen. Maar hij is ook bekend als voorzitter van de organisatie achter Danilith Nokere Koerse.

Deze campagne is hem als wielerfanaat op het lijf geschreven: Net zoals in de koers, moet je ook in de politiek durven strijden voor je idealen en tegenwind de baas kunnen. Al te vaak zien we in de politiek wieltjeszuigers en slepers. Terwijl ons land nood heeft aan Flandriens die beslissingen durven nemen om ons zo door moeilijke tijden te gidsen. Dat is wat ik wil doen. Dat is wat ik ga doen!’

Op 9 juni staat Robrecht Bothuyne op de 2de plaats van de Oost-Vlaamse cd&v-lijst, net achter lijsttrekker en staatssecretaris Nicole De Moor.

Nieuws

Gemeenten besparen miljoenen op openbare verlichting… maar investeren er nog meer in.

Tijdens de energiecrisis was het alle hens aan dek om de kosten onder controle te houden. Dat was zo bij gezinnen, maar zeker ook bij lokale besturen. De steden en gemeenten werden plots geconfronteerd met oplopende kosten allerhande, waaronder een uit de pan swingende energiefactuur. Slokop daarin was de openbare verlichting, niet onlogisch; er staan langs Vlaamse wegen bijna 1,2 miljoen straatlampen.

Financiering renovaties stokt: cd&v pleit voor renteloze renovatiekredieten

Vlaanderen staat voor een enorme renovatie-uitdaging. De helft van de woningen is ouder dan 50 jaar. Velen onder hen zijn niet voldoende geïsoleerd of hebben geen efficiënte verwarmingsinstallatie. De doelstelling is; een energiezuinige woning voor elke Vlaming tegen 2050. Maar dan is er een verdrievoudiging van het aantal jaarlijkse renovaties nodig. Vlaanderen voorziet daartoe, naast premies en begeleiding ook renovatieleningen. Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (cd&v) vroeg de cijfers op. En die wijzen erop dat er meer dan één tandje moet worden bijgestoken.

Cd&v Kruisem kiest voor Joop Verzele & Robrecht Bothuyne

Het bestuur van cd&v Kruisem heeft de knoop doorgehakt voor wie lijsttrekker en -duwer wordt bij de lokale verkiezingen in oktober.